Συμβουλευτικη
επαγγελματικου προσανατολισμου

 

Σύμφωνα με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένας έφηβος 17-18 ετών πρέπει να καταθέσει το μηχανογραφικό του δελτίο, βάσει του οποίου θα δηλώσει τις προτιμήσεις του για την επαγγελλματική του σταδιοδρομία. Αρκετά πιο πριν είναι απαραίτητο να δηλώσει ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει , βάσει της οποίας οι επιλογές στο μηχανογραφικό δελτίο μειώνονται. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που το παιδί δεν ενδιαφέρεται να σπουδάσει στην Ελλάδα ή εν γένει να σπουδάσει, και πάλι χρειάζεται να αποφασίσει σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας του.

Είναι αποδεκτό ότι αυτές οι αποφάσεις είναι προτιμότερο να είναι σταθερές, να μην βασίζονται σε επιπολαιότητα ή παρορμητισμό και να έχουν απασχολήσει τον/την έφηβο εγκαίρως. Κάποια παιδιά νιώθουν έτοιμα για αυτή τη διαδικασία, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα που βιώνουν έντονο άγχος σχετικά με τη λήψη αυτής της απόφασης, δε νιώθουν έτοιμα ή κατασταλεγμένα και πιθανόν κάποια να νιώθουν πίεση εκ μέρους των γονέων και ως εκ τούτου δυσκολεύονται να διαμορφώσουν/διαφοροποιήσουν την προσωπική τους επιθυμία.

Η συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στοχεύει στο να βοηθήσει τον έφηβο να γνωρίσει τον εαυτό του, τις κλίσεις του, τα ταλέντα του , τις επιθυμίες του. Με αυτά τα εφόδια και με απόλυτα σοβαρή και επιστημονική προσέγγιση καταφέρνει να βοηθήσει τον έφηβο όχι μόνο να πάρει αυτήν την τόσο σημαντική απόφαση για εκείνον αλλά και να διαχειριστεί οποιοδήποτε δυσάρεστο συναίσθημα σχετίζεται με αυτή.

Συμβουλευτική ενδιαφέρον;
;

Σας ενδιαφέρει η υπηρεσία;

Καλέστε 210 9843210

 

210 9843210

Επιστημονικα Υπευθυνοι Ψυχολογοι:
Κατερινα Βασαλου - Βαρβαρα Κοκκα Τρεβεζα

ΑΛΙΜΟΣ (Καλαμάκι) ,
Καλαμακίου 85 κ Φιλήμωνος 1,
ΤΚ 17455,
Αθήνα - Αττική 
© 2018 άΝιΜα

ΒΑΣΑΛΟΥ ΑΙΚ. & ΒΑΡ.ΚΟΚΚΑ ΤΡΕΒΕΖΑ ΙΚΕ

6992 100 101

info@anima-therapy.gr