Ελένη Μωραΐτη - Μπαϊρακτάρη

Ελένη Μωραϊτη

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
Ειδική Παιδαγωγός

Ονομάζομαι Ελένη Μωραίτη. Αποφοιτώντας από τη σχολή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με τα παιδιά.

Η πρώτη μου ειδίκευση ήταν στην παρέμβαση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών καθώς και στην χορήγηση και βαθμολόγηση ψυχομετρικών εργαλείων (WISC-III, Αθηνά Τεστ).

Αργότερα, εργάστηκα εθελοντικά για 2 έτη ως εκπαιδεύτρια ερευνητικού προγράμματος σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5-9 ετών) με συμπτωματολογία ΔΕΠ-Υ στη Μονάδα Διαταραχών - Υπερκινητικότητας, Προσοχής και Μάθησης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού.

Ακόμη, παρακολούθησα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που αφορά στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στο University of Northampton στην Αγγλία.

Πρόσφατα παρακολούθησα το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαταραχές άγχους στα παιδιά και εφήβους» στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και τα «Δέκα σκαλοπάτια προς την καλύτερη συμπεριφορά».

Από τη φοιτητική μου ζωή μέχρι και σήμερα εργάζομαι με παιδιά στο χώρο της ειδικής αγωγής και της ψυχολογίας με στόχο την προαγωγή της ψυχικής τους υγείας και τη σωστή διαπαιδαγώγηση.