Γιώτα Σπυρίδη

Γιώτα Σπυρίδη

Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος
Ειδική Παιδαγωγός

Ονομάζομαι Γιώτα Σπυρίδη. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια πραγματοποίησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με αντικείμενο την Παιδική και Εφηβική Ψυχική Υγεία (Child and Adolescent Mental Health) στο Πανεπιστημίου Northampton της Αγγλίας .

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου σπουδών εργάστηκα ως εθελόντρια στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου για δυο συναπτά έτη. Στη συνέχεια, εργάστηκα εθελοντικά ως εκπαιδεύτρια σε ερευνητικό πρόγραμμα που απευθυνόταν σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5-9 ετών) με συμπτωματολογία ΔΕΠ-Υ στη Μονάδα Διαταραχών- Υπερκινητικότητας, Προσοχής και Μάθησης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού.

Έχω λάβει εκπαίδευση για την αξιολόγηση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (WISC-III, WPPSI- III και Αθηνά Τεστ), καθώς επίσης έχω συμμετάσχει στη στάθμιση της κλίμακας νοημοσύνης «Raven Colour Progressive Matrices» και στην κλίµακα νοητικής αξιολόγησης WISC-V.

Το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά αποτελεί το κίνητρό μου από την περίοδο των σπουδών μου μέχρι και σήμερα, όπου επιδιώκω να ενημερώνομαι για ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων καθώς και οικογενειών, μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων. Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησα μετεκπαιδευτικά προγράμματα όπως το Πρόγραμμα «Διαταραχές Άγχους σε Παιδιά και Εφήβους» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθώς και «Τα δέκα σκαλοπάτια προς την καλύτερη συμπεριφορά» της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών με σκοπό τη διαχείριση συμπεριφορών που παρακωλύουν τη λειτουργική καθημερινότητα των οικογενειών.