Πένυ Μαντζιάρα

Πένυ Μαντζιάρα

Ψυχολόγος- Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι Ψυχολόγος- Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξα  τρία χρόνια επιστημονικός συνεργάτης της  Μονάδα Εφηβικής Υγείας, της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού, όπου εξειδικεύτηκα μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία στην εφηβική ηλικία (διατροφικές διαταραχές, διαχείριση άγχους και θυμού, σχολικός εκφοβισμός, εξάρτηση από το διαδίκτυο, χαμηλή αυτοεκτίμηση, καταθλιπτική συμπτωματολογία, αυτοκαταστοφικές συμπεριφορές κτλ) καθώς και στην συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, όντας μέλος του Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος της Μονάδας, ήμουν υπεύθυνη για την χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων της ελληνικής κλίμακας αξιολόγησης της νοημοσύνης (WISC-III) για παιδιά 7-17, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσα μέλος της συγγραφικής ομάδας και εκπαιδεύτρια του Προγράμματος E- Learning «Θέματα Ψυχικής Υγείας και Παρέμβαση στην κρίση» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω μετεκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ), σε προγράμματα ανάπτυξης των κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω του παιχνιδιού καθώς και στην Παιγνιοθεραπεία. Έχω ολοκληρώσει την τριετή κλινική μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Θεραπεία και στο παρόν αναλαμβάνω την παιδοψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία παιδιών και εφήβων, την συμβουλευτική και θεραπεία  ενηλίκων καθώς και συμβουλευτική γονέων.