Θέκλα Γκιώνη

Γκιώνη Θέκλα

Κλινική Διαιτολόγος-Ειδική
Διατροφολόγος στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Ονομάζομαι Γκιώνη Θέκλα και είμαι πιστοποιημένη Κλινική Διαιτολόγος-Ειδική Διατροφολόγος στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Σπούδασα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα στο τμήμα Επιστήμη Διαιτολογίας - Διατροφής και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα απο τα κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα της Υγείας, στο University College London (UCL) στο Λονδίνο, με τίτλο Κλινική Διατροφή και Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Έχω επίσης εξειδικευτεί στην παιδική διατροφή και στη διατροφή εγκύων και θηλαζουσών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση ως Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Λονδίνο. Ενδεικτικά έλαβα γνώσεις και εμπειρία ως ασκούμενη στο νοσοκομείο Royal Free London NHS Foundation Trust, στην κλινική Ellern Mede Centre for Eating Disorders in London, στην ιδιωτική κλινική Mediterraneo Hospital, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού, στο Ασκληπιείο Βούλας Γενικό Νοσοκομείο και στην βιομηχανία τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ, Α.Ε.

Με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση μου, λαμβάνω μέρος σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια με θέμα τη Διατροφή και την Υγεία, μελετώ τις πιο πρόσφατες μελέτες στο χώρο της διατροφής και συνεργάζομαι συνεχώς με Επιστήμονες του χώρου Υγείας.

Βασική μου θεωρία είναι οτι ο άνθρωπος είναι μια ολοκληρωμένη οντότητα (σώμα, ψυχή και πνεύμα) και συνεπώς η διατροφή του θα πρέπει να προσεγγίζεται ολιστικά στοχεύοντας στην ψυχοσωματικοδιανοητική εξισορρόπησή του.