Χρυσάνθη Πασσά

Χρυσάνθη Πασσά

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Χρυσάνθη Πασσά και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Ήδη από την πρώιμη εφηβεία παρατηρούσα τους ανθρώπους γύρω μου και ένιωθα την ανάγκη να τους κατανοήσω και να τους βοηθήσω όπως μπορώ. Ως εκ τούτου, η κατεύθυνση που θ’ ακολουθούσα μετά το πέρας των Πανελληνίων ήταν προδιαγεγραμμένη. Είμαι απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του πανεπιστημίου Lancaster της Αγγλίας στον τομέα των Αναπτυξιακών Διαταραχών (Developmental Disorders) και έχω εκπαιδευτεί στο τριετές πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, όπως η χορήγηση Προβολικών Δοκιμασιών για Παιδιά κι Ενήλικες (CAT & TAT), η Αξιολόγηση της Νοημοσύνης Παιδιών & Εφήβων (WISC-III), η Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πρόγραμμα προαγωγής υγείας παιδιών και γονέων με συναισθηματικές διαταραχές στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου Παίδων, η κατάρτιση Επαγγελματιών Υγείας-Πρόνοιας με στόχο την Στήριξη Γυναικών-Θυμάτων Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ) και άλλα.

Αναλαμβάνω τη θεραπεία παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική γονέων, ψυχοθεραπεία ενηλίκων καθώς και προγράμματα συναισθηματικής ανάπτυξης και κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών και εφήβων.