Συμβουλευτικη γονεων

 

Οι γονείς συχνά προβληματίζονται σχετικά με διάφορες συμπεριφορές των παιδιών τους όπως επιθετικότητα, παρορμητικότητα, δυσκολία αποχωρισμού, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, συναισθηματικές δυσκολίες κ.λ.π. Πολλές φορές κάποιες δυσκολίες ή/και συμπεριφορές επιμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και λειτουργούν επιβαρυντικά για το παιδί αλλά και την οικογένειά του.

Αρχικά, ο ψυχολόγος σε συνεργασία με τους γονείς συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται και στη συνέχεια παρέχεται η συμβουλευτική. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να έχει και μια συνάντηση με το παιδί ώστε να παρατηρήσει ο ίδιος κάποιες συμπεριφορές και να διαμορφώσει κατάλληλα τη συμβουλευτική. Οι συνεδρίες της συμβουλευτικής πραγματοποιούνται με βάση την αναγκαιότητα που προκύπτει από την οικογένεια κι έτσι η συχνότητά τους ποικίλει.

Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μια συνεδρία λειτουργεί διευκολυντικά για τη δυσκολία που παρουσιάζεται, ενώ σε κάποιες άλλες χρειάζεται να επαναλαμβάνεται εβδομαδιαίως. Ο ψυχολόγος κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής διαδικασίας παρέχει στους γονείς «οδηγίες» που αφορούν το χειρισμό των συμπεριφορών που σχετίζονται με το αίτημα τους ή που προκύπτουν στην πορεία και παράλληλα προσπαθεί να εξηγήσει στους γονείς την αιτία τους με απώτερο στόχο την πρόληψη.

Συμβουλευτική

Αφορά

 

Η συμβουλευτική γονέων αφορά όλες τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στις εκάστοτε αναπτυξιακές ηλικίες όπως :

 1. Συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες
 2. Ενούρηση – έλεγχος σφικτήρων
 3. Άγχος αποχωρισμού
 4. Δυσκολίες προσαρμογής στο σχολείο / σχολική άρνηση
 5. Φόβοι και άγχη
 6. Δυσκολίες ύπνου/φαγητού
 7. Επιθετική συμπεριφορά
 8. Aνυπακοή – έλλειψη οριοθέτησης
 9. Παιδική παραβατικότητα
 10. Ψυχο-οργανικές δυσκολίες
 11. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας
 12. Διαταραχές αναπτυξιακού χαρακτήρα
 13. Άλλες δυσκολίες που σχετίζονται με το ίδιο το παιδί ή το περιβάλλον του
Συμβουλευτική ενδιαφέρον;
;

Σας ενδιαφέρει η υπηρεσία;

Καλέστε 210 9843210

 

210 9843210

Επιστημονικα Υπευθυνοι Ψυχολογοι:
Κατερινα Βασαλου - Βαρβαρα Κοκκα Τρεβεζα

ΑΛΙΜΟΣ (Καλαμάκι) ,
Καλαμακίου 85 κ Φιλήμωνος 1,
ΤΚ 17455,
Αθήνα - Αττική 
© 2018 άΝιΜα

ΒΑΣΑΛΟΥ ΑΙΚ. & ΒΑΡ.ΚΟΚΚΑ ΤΡΕΒΕΖΑ ΙΚΕ

6992 100 101

info@anima-therapy.gr