Συμβουλευτικη

Ψυχολογικη υποστηριξη

Η Συμβουλευτική αποτελεί μια διαδικασία συζήτησης μέσα από την οποία ο σύμβουλος επιδιώκει να βοηθήσει τον συμβουλευόμενο ώστε να επιλύσει σημαντικά για εκείνον ζητήματα. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι η συμβουλευτική δεν είναι ψυχοθεραπεία. Δανείζεται αρκετές από τις αρχές και τις μεθόδους της ψυχοθεραπείας, ωστόσο δεν απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχοπαθολόγια.

Από την συμβουλευτκή επωφελούνται ενήλικα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες που αφορούν κάποιο τομέα της ζωής τους και νιώθουν ότι θέλουν βοήθεια στην επίλυσή τους. Τα άτομα που δέχονται συμβουλευτική βιώνουν δυσάρεστα συναισθήματα, πολλές φορές είναι μπερδεμένα ή πιεσμένα και δεν αισθάνονται έτοιμα να προχωρήσουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση που θα μπορούσε να τα ωφελήσει. Διακατέχονται από φόβους και ανησυχίες που λειτουργούν σαν εμπόδια στη ζωή τους.

Συμβουλευτική

Στόχους :

θετουμε

Η διαδικασία της συμβουλευτικής έχει αρχή, μέση και τέλος. Αρχικά, ο σύμβουλος και ο συμβουλευόμενος θέτουν συγκεκριμένους στόχους με βάση τα θέματα που έχουν συζητηθεί και τα οποία προκαλούν -σε μικρό ή μεγάλο βαθμό- δυσλειτουργία στο συμβουλευόμενο. Όταν από κοινού συμφωνηθεί ότι πλέον δεν υφίσταται δυσλειτουργία και ο συμβουλευόμενος δεν έχει πια την ανάγκη συμβουλευτικής η διαδικασία λαμβάνει τέλος.

  1. Λήψη σημαντικής απόφασης
  2. Θέματα που αφορούν την προσωπική ζωή (σύναψη δεσμού/γάμος/χωρισμός/διαζύγιο)
  3. Θέματα που αφορούν την επαγγελματική ζωή
  4. Θέματα που σχετίζονται με το ηλικιακό στάδιο του συμβουλευόμενου

Συμβουλευτική Γονέων

Οι γονείς συχνά προβληματίζονται σχετικά με διάφορες συμπεριφορές των παιδιών τους όπως επιθετικότητα, παρορμητικότητα, δυσκολία αποχωρισμού, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, συναισθηματικές δυσκολίες κ.λ.π.

Συμβουλευτική ενηλίκων / εφήβων

Η Συμβουλευτική αποτελεί μια διαδικασία συζήτησης μέσα από την οποία ο σύμβουλος επιδιώκει να βοηθήσει τον συμβουλευόμενο ώστε να επιλύσει σημαντικά για εκείνον ζητήματα.

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Σύμφωνα με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένας έφηβος 17-18 ετών πρέπει να καταθέσει το μηχανογραφικό του δελτίο, βάσει του οποίου θα δηλώσει τις προτιμήσεις του για την επαγγελλματική του σταδιοδρομία.

Συμβουλευτική ενδιαφέρον;
;

Σας ενδιαφέρει η υπηρεσία;

Καλέστε 210 9843210

 

210 9843210

Επιστημονικα Υπευθυνοι Ψυχολογοι:
Κατερινα Βασαλου - Βαρβαρα Κοκκα Τρεβεζα

ΑΛΙΜΟΣ (Καλαμάκι) ,
Καλαμακίου 85 κ Φιλήμωνος 1,
ΤΚ 17455,
Αθήνα - Αττική 
© 2018 άΝιΜα

ΒΑΣΑΛΟΥ ΑΙΚ. & ΒΑΡ.ΚΟΚΚΑ ΤΡΕΒΕΖΑ ΙΚΕ

6992 100 101

info@anima-therapy.gr